ההיקף והעוצמה של הדה-הומניזציה של עזתים ופלסטינים בקרב הציבור בישראל ושל הדה-הומניזציה של ישראלים ויהודים במדינות המערב מבטאים מגמה חדשה ומטרידה, שהחלה לאחר הטבח שבוצע ב-7 באוקטובר והמלחמה שנפתחה בעקבותיו ברצועת עזה. הנה כמה דוגמאות:
באמצע אוקטובר, סקר שנערך על ידי המרכז ללימודים פוליטיים אמריקאים באוניברסיטת הרווארד ומכון הסקרים "The Harris Poll" הראה כי כמעט מחצית מהצעירים האמריקאים (בגילאי 18 עד 34) סבורים כי טענותיהם של הפלסטינים על דיכוי וסבל מהוות הצדקה למתקפה הקטלנית של חמאס על אזרחים. בסקר דומה של אותו מכון שנערך בדצמבר נמצא ש-60% מהצעירים בארה"ב סבורים שניתן להצדיק את הטבח.
קו זה קיבל משנה תוקף בעקבות השימוע שהתקיים ב-5 בדצמבר בקונגרס האמריקני שעסק באנטישמיות באוניברסיטאות מובילות. בשימוע, הנשיאות של שלושה מוסדות – אוניברסיטת הרווארד, אוניברסיטת פנסילבניה ו-MIT – סירבו לספק תשובה ישירה לשאלה האם קריאות לרצח עם של יהודים מפרות את קוד ההתנהגות של האוניברסיטאות. הן טענו באופן כללי שהתשובה תלויה בהקשר. לאור הפעילות הפוליטית המתקיימת כעת בקמפוסים, ניתן להניח כי ההקשר המדובר כולל את התקפת חמאס על אזרחים ישראלים, מתקפת-הנגד של ישראל על עזה, ובאופן כללי הכיבוש והאפרטהייד, וכי הקשר זה הוא שהקשה על שלושת הנשיאות להתנגד בתוקף לקריאה לרצח עם של יהודים. אם כן, הקושי לגנות רצח עם מתייחס בעיקר ליהודים-ישראלים.
בישראל, התפיסה הרווחת בציבור רואה את כל תושבי רצועת עזה כמזוהים עם חמאס, דבר המצדיק הרג רחב היקף וחסר הבחנה שלהם. מסקר שערך המכון הישראלי לדמוקרטיה בחודש נובמבר 2023 עולה כי רק מיעוט קטן של יהודים בישראל תומכים במעבר לצורת לחימה אחרת לאחר הפסקת האש הזמנית על מנת לצמצם את הפגיעה באזרחים פלסטינים בלתי מעורבים ולהפחית את הלחץ הבינלאומי (7%).
חברי ממשלה, חברי כנסת ואנשי תקשורת תומכים באווירה ציבורית זו של דה-הומניזציה לפלסטינים בהשמיעם קריאות "למחוק את עזה", שהן למעשה קריאות לרצח עם. לדוגמה, השר עמיחי אליהו ממפלגת הימין הקיצוני "עוצמה יהודית" אמר כי שימוש בנשק גרעיני ברצועת עזה הוא אופציה.
לקריאת המכתב הפתוח >> https://bit.ly/46T8aQ9
Hi, this is a comment.
To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
Commenter avatars come from Gravatar.